Ясновидство - ДНЕС Е ДИМИТРОВДЕН
ХЕЛЕНА ЯСНОВИДСТВО *БЕЗПЛАТНО*ГАДАНИЯ И КОНСУЛТАЦИИ *БЕЗП...
Сайт меню
Нашата анкета
Оценете моя сайт
Общо отговори: 118
Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Вход във форума

ДНЕС Е ДИМИТРОВДЕН

image

ПОКРОВИТЕЛ Е НА ДИНАСТИЯТА НА АСЕНЕВЦИ…

Свети великомъче­ник Димитър се е родил в трети век в Солун в християнско семейство. Баща му бил градона­чалник. След неговата смърт синът бил назна­чен на същия пост с ус­ловието да изчисти гра­да от християните. Ди­митрий, вместо да пре­следва последователите на Исус, започнал отк­рито пред всички да из­повядва и слави името на Спасителя и да учи всички на истинската вяра.

В късната есен на 306 г. новият източен импе­ратор Галерии се връ­щал с войската си от да­лечен поход на изток.

Когато Галерии прис­тигнал в Солун, пови­кал Димитрий, който смело се обявил за хри­стиянин и изобличил езическото многобо-жие. Затворили го в тъмницата, където Ди­митрий не преставал да пее и слави Бога.

Рано сутринта на 26 октомври 306 г. войни­ци влезли в тъмницата и се нахвърлили с копия върху Димитрий, който по това време се молел, и го убили. Тялото му ле­жало до вечерта, когато дошли християни, взели го и тайно го погребали, Дрехата и пръстенът му, обагрени с кръвта на Димитрий, изцелявали болести и недъзи.

По-късно намерили мощите на св. Димит­рий и ги поставили в но­вопостроена църква на негово име. От мощите му текло миро. Затова Църквата е нарекла све­теца мъченик свети Ди­митрий Мироточиви.

Светецът се смята и днес за закрилник на град Солун. По-късно култът към него се раз­пространил във всички славянски народи. На неговия ден през 1185 г. започва и въстанието на Асен и Петър против византийска власт, за­това Свети Димитър е бил обявен и за покро­вител на династията им.

Количка за пазаруване
Количката Ви е празна
Търси
Календар
Приятели на сайта
  • Създайте безплатен уеб сайт
  • Copyright MyCorp © 2017 Сайтът е създаден в системата .