Ясновидство - Има ли в брака мъжки и женски задължения?
ХЕЛЕНА ЯСНОВИДСТВО *БЕЗПЛАТНО*ГАДАНИЯ И КОНСУЛТАЦИИ *БЕЗП...
Сайт меню
Нашата анкета
Оценете моя сайт
Общо отговори: 118
Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Вход във форума

Мъжът ми смяташе, че мястото на жената е в кухнята... споделя Анна, 29-годишна, логопед

С Ники сме женени от две години. Чувала съм, че през първите три години бракът се „шлифова" и вероятно разправиите със съпруга ми са били част от тази „шлифовка". За мен обаче това се оказа твърде мъчително. Мъжът ми смяташе, че мястото на жената е в кухнята. Настояваше сутрин да му приготвям закуска и много се дразнеше, ако му откажех. В действителност за мен не беше проблем да ставам 20 минути по-рано, за да го правя, но не исках това да ми бъде задължение. Времената на патриархата отдавна са отминали. Аз също ходя на работа.

Веднъж ми предложи, за да няма спорове, да разделим домашните си задължения на „мъжки" и „женски". Да, но пирон се налага да забиеш един път в годината, а да готвиш и да чистиш се налага всеки ден.

И все пак това, което стана основна причина за раздялата ни, бе несходството в характерите. Той по природа е човек домошар – след работа бързаше да се прибере вкъщи, да погледа телевизия, да поиграе на компютъра... Аз обичам да обикалям магазините, да се срещам с приятелки. На него това въобще не му харесваше. Всеки път ми натякваше, че се чувства пренебрегнат от собствената си съпруга. От друга страна, когато си оставах вкъщи, аз се чувствах некомфортно и започвах да припирам да излезем някъде или да поканим приятели.

Постепенно общуването помежду ни се превърна в постоянно напрежение. И да имахме хубави моменти, все намирахме повод да се скараме. Реших, че така повече не може да продължава. Поговорих с Ники и му казах, че ще е най-добре да се разделим за известно време, за да осмислим нещата. Така и направих, въпреки неговата съпротива.

Сега той често ми се обажда и ме увещава да се върна. И аз искам – все пак сме семейство. Това, което ме възпира, е страхът да не започнат отново недоразуменията ни.

Молех я сутрин да направи закуска..., споделя Ники, 31 г., мениджър

В съвместния ни живот Анна се ръководеше единствено от това какво на нея й харесва. Въобще не се интересуваше какво чувствам и мисля аз. Затова се случваха и разправиите помежду ни. Постоянно се опитваше да докаже, че е права, спореше, обвиняваше ме в егоизъм.

Например - молех я сутрин да направи закуска. В началото пренебрегваше молбите ми, а след това директно ми заяви, че нямам право да очаквам от нея подобно нещо. Нима има нещо нередно в това мъжът да очаква закуска от жена си? Друго нещо, което ме дразнеше, беше навикът й да се аргументира с разни цитати.

Писна ми да слушам, че живеем в ХХI век и жените имат същите права като мъжете. Та аз за никакви права не претендирах! Просто исках да ми направи закуска, да ми изглади ризата... И то не толкова защото не мога и сам, а за да се почувствам по-мило от факта, че съм женен. Да се зарадвам, че жена ми прави нещо за мен.

Исках да прекарваме повече време заедно, вечер да сме само двамата. Тя непрестанно канеше гости или настояваше да излизаме по заведения. Наскоро ми откриха проблеми с гръбнака. Лекарите ми препоръчаха плуване и аз предложих на Анна да ходим заедно на басейн. Тя се зарадва, даже си купи нов бански. И какво стана?

Тръгна с една нейна приятелка на фитнес с аргумента, че плуването не й се отразявало добре. Имах чувството, че когато се стремях към близост, тя целенасочено ме отблъскваше. Веднъж в яда си, направо я попитах защо изобщо се е омъжила за мен?

За да живеем задно като единаци ли? Тогава ми каза, че очевидно сме имали несходство в характерите и е по-добре да се разделим за известно време. След като се изнесе обаче започнах да се чувствам ужасно. Толкова е пусто и потискащо. Разбрах колко важен е компромисът и съм готов да го намерим.

Количка за пазаруване
Количката Ви е празна
Търси
Календар
Приятели на сайта
  • Създайте безплатен уеб сайт
  • Copyright MyCorp © 2017 Сайтът е създаден в системата .